Onze Genealogische Gegevens

Ontdek de gegevens van de voorouders van Aad Priem en Debby Priem-Visser.

Neeltje Priem

Neeltje Priem

Gevonden vermeldingen in het leven van Neeltje Priem

Treffers 1 t/m 15 van 15    » Zie Galerij     » Dia voorstelling

   Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met 
1
Neeltje Priem
N.B. in opbouw wordt nog aangevuld!!!
Neeltje Priem N.B. in opbouw wordt nog aangevuld!!!
Detail van het eiland Tholen, nabij Oud-Vossemeer, Vrijberghe, en de Poortvlietse Sluis.

Neeltje Priem(s) is waarschijnlijk geboren en gedoopt in Poortvliet rond 1690, als kind van Jacob Priem en Meertijntje Jansdr.
Zij trouwde (waarschijnlijk rond 1712) met Andries Genger.

Andries Genger trouwde eerst (als j.m. uit Wolff..?) met Matje Jacobsdr. Hoogwerff, ondertrouw 28 maart 1700, trouw 17 april 1700 te Oud Vossemeer. Matje Hoogwerff was weduwe van Cornelis Tamboer en woonde in Vrijberge, zij overleed voor maart 1712.

Andries Genger was herbergier, bij het overlijden van Matje Hoogwerff werd de staat van goederen en bezittingen opgemaakt, ten profijte van de kinderen van Matje en Cornelis Tamboer. ( Susanna Tamboer, huisvrouw van Marinus Meijer, Maria Tamboer, huisvrouw van Joris Klaesse, Jacomina Tamboer, huisvrouw van Abram Klaesse, Anthonij en Marinus Tamboer.)
 
 
2
Vierschaar
Vierschaar
Overgebracht ter weeskamer van Vrijberghe door Andries Genger als vader en voogd van Marinus Tamboer, in handen van de heren weesmeesters, burgemeester Willem Bogaert, Jan Willemse Kuijper, Joannes van Ecken en Jan Pieterse van de Sande. Actum op de Hoge Heerlijkheid van Vrijberghe op 8 maart 1712. 
 
3
Vierschaar
Vierschaar
Baten o.a.
- Een huis voor 60 Vlaamsche Ponden
- Inboedel, huisraad, w.o. 2 snaphanen (geweren)
-
- 1 gemet 229 roeden land gelegen te Poortvliet met zaad erop staande 10 Vlaamsche Ponden
- Te ontvangen van de dijkage van Poortvliet wegens het schoonhouden van de sluis 8 Vlaamsche Ponden
- Te ontvangen van de dijkage van Poortvliet wegens gelagen 19:15:8 Vlaamsche Ponden
- Van Schout Wallenburgh wegens het delven van mee 0:2:15 Vlaamsche Ponden
- Van Wallenburgh wegens vertering van de delvers 0:13:4 Vlaamsche Ponden
Totaal baten: 146:1:2 Vlaamsche Ponden
 
 
4
Vierschaar
Vierschaar
Vervolg baten in de huiskamer 
 
5
Vierschaar
Vierschaar
Vervolg baten in de huiskamer en de Agterkeuken 
 
6
Vierschaar
Vierschaar
Vervolg baten Agterkeuken 
 
7
Vierschaar
Vierschaar
Vervolg Agterkeuken en de Zolder 
 
8
Vierschaar
Vierschaar
Andere baten van landen en vrugten te velde, en baten van schulden 
 
9
Vierschaar
Vierschaar
- Juffr. De weduwe van de heer baljuw van Diest, heeft een kapitaal staande op het huis gehypothekeerd 66:13:4 Vlaamsche Ponden en de interest over het jaar 1711 1:6:8 Vlaamsche Ponden
- Joanna Kuijper komt wegens geleverde wijn 7:17:4 Vlaamsche Ponden
- Dhr. Secr. Adr. Spruijt over reste van landpacht over 1711, 3 Vlaamsche Ponden

 
 
10
Vierschaar
Vierschaar
- Dhr. Burgemeester van Jacob van Vrijberghe wegens statelasten 3:3:3 Vlaamsche Ponden
- Juffr. Margarita Turck per reste van landpacht 15:13:4 Vlaamsche Ponden
- Mons. Dignus Hutspot wegens landpacht over 1711, 3 Vlaamsche Ponden
- Aan Marinus Meijer wegens geleende gelden aan Andries Genger 6 Vlaamsche Ponden
- Danckert Houtene over geleverde bieren 5:17:11 Vlaamsche Ponden
- Alexander Petri over geleverde bieren 5:0:6 Vlaamsche Ponden
- De wezen van Exter wegens geleverde bieren 2:18:4 Vlaamsche Ponden
 
 
11
Vierschaar
Vierschaar
- Leendert Hutspot over geleverde winkelwaren 1:5:5 Vlaamsche Ponden
- Aan rentmr. van Wallenburgh over cijns van het huis en erven over de jaren 1703-1711, 14:3:11 Vlaamsche Ponden
Totaal lasten: 134:13:9 Vlaamsche Ponden 
 
12
Vierschaar
Vierschaar
Blijft over 10:7:5 Vlaamsche Ponden. De helft voor Andries Genger, de wezen ieder 1/5 van de helft en voor de minderjarige Marinus Tamboer 1 Vlaamsche Pond. 
 
13
Schepenakte
Schepenakte
Den 30 jannewarij 1729 heeft Neeltjen Priems, wed: van Anderies Genger, in present van Pieter Scharre en Dijngenis Corn. Hutspot haar meubelaare goederen aan gewese en voorts de goederen die sij nog hadde, soo huys, lant en waije, samen gewaardeert soo na als doenlijk was:
- 3 bedden met hun toebehoren 3:0:0 Pond Vlaamsch
- 1 kast 1:0:0 Pond Vlaamsch
- Lijnwaad 0:10:0 Pond Vlaamsch
- Een koper en ijzeren ketels 3:0:0 Pond Vlaamsch
- Schotels, schilderijen, kannen, pinten en verdere rommelingen en boot 8:6:8 Pond Vlaamsch
- Het huis, schuur en daaraan volgende 66:13:4 Pond Vlaamsch
- 4 gemeten en 167 roeden weiland 16:0:0 Pond Vlaamsch
- 7 kwartier land (1 gemet 225 roeden) 3:0:0 Pond Vlaamsch
Totaal baten: 106:9:0 Pond Vlaamsch
Volgt hier tegen de baten, de schulden op het huis 66:13:4 Pond Vlaamsch

(Vrijberghe, Raze inv. nr. 5783-24)
 
 
14
Schepenakte
Schepenakte
Compareerde voor schepenen der Hooge heelijkheit van Vrijberge naar genoemt den Ballieuw Christoffel Gaaswijck Ratione Officii ende als last en procuratie hebbende van Neeltie Priems wed: Jan Maas vertoonden welken verklaarden over te dragen en te transporteren sekere huijsinge , schuer en erve staande ende gelegen binnen dese hoogheerlijkheijt van Vrijberge van outs genaamt de herberge van ’t Fortuijn aan ende ten behoeve van Johannis Eeckhoudt door den eersten aan den tweeden comparant verkoght voor ende om eene somma van een Duijsent Carolij guldens te betalen, vier hondert guldens gereet, waarvan den verkooper bekende voldaan ende betaald te weesen en voorst op paeijen van sestig guldens waarvan de eerste verscheijnen sal den 6 december 17; ses en dertig en soo voorts tot de volle betalinge incluijs wij den relovende den kooper daar op te sulle houden, als op ander vrij eijgen goedt onder verbandt als na reghten des soo hebben, wij desen nevens onser secret’s onderteijkent op den 3 feb: 1736

Compareerden voor schepenen der Hoogheerlijheid van Vrijberghe, de baljuw Christoffel Gaaswijck ratione officii en als last en procuratie hebbende van Neeltje Priems, wed. van Jan Maas, die verklaart over te dragen en te transporteren, een huis, schuur en erve, staande en gelegen binnen deze Hoogheerlijkheid van ouds bekend: “de herberge van ’t Fortuijn” aan Johannis Eeckhoudt, door de eerste aan de tweede comparant verkocht voor 1000 Carolij guldens, te betalen 400 guldens contant en voorts in termijnen van 60 guldens jaarlijks, waarvan de 1e verschijnen zal 6 december 1736.
Vrijberghe 3 februari 1736, get. Jan Douw, Jan Loijsse en Christ. Gaaswijck secr.

(Vrijberghe Raze. Inv. nr. 5782-22v)
 
 
15
Schepenakte
Schepenakte
Compareerde voor Schepenen der Hooge Heerlijkheijdt van Vrijberge naar genoemt den Ballieuw Christoffel Gaaswijck Ratione officii ende als last en procuratie hebbende van Neeltie Priems wed: van Jan Maas, Schepenen vertoont den welken in die qualiteijt verklaarde te leveren over te dragen cederen ende transporteren aan ende ten behoeve van Johan:s Eeckhoud sekere paeije …. Staande ten laste van hem selven op desselfs huijsinge staan de op dese hooge heerlijkheijd van outs genaamt de herberge van ’t Fortuijn bij denselven gekoght den 6 decemb: 1736 voor eene somma van een duijsent guldens volgens Coops conditie daar van sijnde nogs sterk een hondert ponden Vls:ch op paeijen van tien pondt Vls”ch jaarlijks tot de volle betalinge de welke door den eerste aan den tweeden comp:t sijn verkoght voor ende om eene somma van sestig ponden Vls:ch te betalen contant ter leveringe gelijk den tweeden comp:t deselve alsoo in koop verklaarde te accepteren voor eene somma van sestig ponden Vls:ch waar van dan eerste comp:t ins sijne qualiteijt bekende voldaan en betaalt te weesen, belovende den verkooper den kooper daar afste houden als op ander vrij Eijgen goedt onder veband als na reghten aldus gedaan ende gepasseert ins presentie van Jacob Douw en Jacob Mense, schepenen den 18 octob: 1736


Compareerden voor schepenen der Hoogheerlijheid van Vrijberghe, de baljuw Christoffel Gaaswijck ratione officii en als last en procuratie hebbende van Neeltje Priems, wed. van Jan Maas, die verklaart over te dragen en te transporteren, een huis, schuur en erve, staande en gelegen binnen deze Hoogheerlijkheid van ouds bekend: “de herberge van ’t Fortuijn” aan Johannis Eeckhoudt, een schuldbrief staande ten laste van hemzelf op zijn huis staande en gelegen binnen deze Hoogheerlijkheid van ouds bekend: “de herberge van ’t Fortuijn” door hem gekocht op 6 december 1736, voor de som van 1000 gulden, volgens de koopconditie, en nog groot 100 Ponden Vlaamsch in termijnen van 10 ponden Vlaamsch jaarlijks, dewelke door de 1e comparant aan de 2e comparant is verkocht voor 60 Ponden Vlaamsch contant bij de levering. Vrijberge 18 oktober 1736, Jacob Douw en Jacob Mense schepenen.

(Vrijberghe Raze. Inv. nr. 5782-23).